DAGBOEK VAN EEN OVERLEVER

Waarom deze blog?

In deze blog wil ik wie dat wil meenemen in mijn verhaal van verwerken van seksueel misbruik. Ik schrijf ten eerste voor mezelf, omdat het mij helpt. Daarnaast, mocht er enige reactie of interactie ontstaan, ik heb ontdekt dat dit vaak helpend kan zijn. En het is dus prima mocht jij als lezer willen reageren. Tenslotte is ook een hele grote reden om te schrijven het gemis van dergelijke verhalen. Ik was er graag eentje tegengekomen. In het afgelopen jaar naarmate ik mijn pad van verwerking ging wandelen mistte ik de verhalen van anderen. Ook onder lotgenoten vragen we ons vaak af: waar zijn de verhalen? Ik hoop dus door hier mijn verhaal te schrijven, dat dit allicht iemand mag helpen. Hoe dan ook is het schrijven zelf al helend voor mij. En mocht ik door mijn verhaal één iemand helpen, ergens misbruik kunnen stoppen of voorkomen, dan is dat het helemaal waard. 


Ik schrijf dit januari 2023, bijna een jaar nadat ik hulp ben gaan zoeken voor mijn misbruik verleden. Mijn doel is in het komende jaar regelmatig een update te plaatsen die verwoord hoe het voor mij een jaar eerder was. Nog geen idee hoe ik het precies ga beschrijven, het zal ook een work-in-progres project worden. Wel heb ik er zin in. Omdat ik denk dat het mij helpt om niet te snel door te rennen maar om stil te staan bij wat een ontzettend intens jaar is geweest. Om ervoor te zorgen dat ik de lessen die ik vorig jaar mocht leren, niet vergeet maar bewaar. Ook is het goed om de successen en overwinningen te vieren en te zien welke groei is doorgemaakt. 


Tevens hoop ik dus dat het allicht anderen kan gaan helpen. Andere slachtoffers van seksueel misbruik die nog zoeken naar de juiste hulp of benadering. Ik heb ontzettend geluk gehad en deze goede weg zou ik een ieder aanraden. Als één lotgenoot daar zijn voordeel mee kan doen dan heeft deze blog zijn doel bereikt. 

Misschien dat het ook iemand helpt om net als ik, eindelijk na jaren, toch te gaan vertellen, open te worden en te durven delen. Dat zou mooi zijn en als jij diegene bent die dit nu leest, super dat je hier bent en moedig dat je de stap gaat zetten. Je bent niet alleen.


En voor diegenen die misschien middenin misbruik zitten of juist pleger zijn (geweest), ik hoop dat het hen helpt de schade van misbruik in te zien en een diep verlangen wakker maakt dat dit moet stoppen. 


Voor slachtoffers: Het is niet jouw schuld.


Mijn hoop is dat deze blog voor mij een hulpmiddel zal zijn op de weg van herstel. En dat het dat ook mag zijn voor anderen.